pühapäev, 10. juuni 2018

Mai kokkuvõte 2018:


Kuu alguses sai siis trippimise ja logelemise aeg otsa ning ka rahavarud otsakorrale ja tuli teekond tööle sättida et siin päris nälga ei jääks. Seekord siis Emeraldi lähedal (Queensland) üks farm mis kasvatab kikerherneid, puuvilla ja maisi. minu ülesandeks oli peale kikerherneste istutamist traktoriga mullapinda randaalida. Üsna suured põllud, võttis kena 3 nädalat aega et tehtud saaks, tunde tuli üsna korralikult kuid üks õhtu sadas korralikult niiet 4 päeva oli vaba sest põld põhimõtteliselt ujus. Põld sai lõpuks tehtud, sai igast niitmisi ja lühiotsi tehtud aga kuna selline näpu ja liinitöö pole väga minu teema siis otsustasin mai viimasel päeval sealt minema tõmmata ja sain peale töösooviavaldust positiivse vastuse ühelt oliivifarmist. Probleem oli lihtsalt selles et see asus ligi 2000km eemal South Australias. Nii siis tuli põhimõtteliselt 2 päeva täis sõitmist. Vahepeal sai vanast viinamarjatöökoha juurest ka läbi käidud ja kerged õlled tehtud vanade kolleegidega seal. Lõpuks siis oliivifarmi jõudes jõudsin majja - esmapilgul küll meenutas sellist mahajäetud maja, kuid seest õnneks vähe viisakam kui väljast. Aga noh - nagu austriaalias kombeks siis majad soojustatud pole ja talvel väljas öösiti seal 3 ja 4 kraadi lähedal temperatuur siis pole ka toas kuigi palju rohkem. Hetked kui tahad Eestisse sooja tuppa ja soojaga ärgata isegi kui õues -25! Mais sai ka lennupilet ära ostetud ning tulumaks ära makstud ja ülejäänud arved klaaritud. Nüüd suveks vaja lihtsalt taskuraha koguda et ära elaks ja siis sügisel ilmselt tagasi aussi sooja :)
        Tööst ka natuke - olen laaduri peal ja käin ridade vahelt oliivikaste ära korjamas mis juba täis. Korjatakse oliive 2 tehnikaga:  üks viis on raputajaga suur kombain, oliivid kukuvad alla lindile, siis kopakestega viiakse üles kus kukuvad teise lindi peale mis viib traktori taga olevate kastide kohale ja kukuvad siis sinna. Teine viis nagu meie teeme on 2 masinat mis moodustavad V tähe - üks ühel pool puud ja teine teisel pool, 1 raputab puutüve ja teisel all keskel lint mis viib suurde kasti oliivid ja kui täis siis jätab rea keskele maha ning mina korjan ära ja viin traktori taha treilerile ning kui 4 tk peal siis viin lao juurde ja laen kahveltõstukiga maha ja tühjad peale ning uuele ringile. Üsna lihtne ja no stress töö. palk 25% kõrgem kui vanas kohas aga ka tunde vähem niiet palk üsna sama. Jumal tänatud et podcastid olemas on. Muidu ilmselt sureks tööl igavusse - samas ka ajaefektiivsuse mõttes hästi kasutatud aeg - raha tiksub ning teadmised voolavad, not bad :)
       Omarahast vaikselt väljun. Raha vaja mujale suunata ja eks hiljem ettevõtte alt tegutseb seal edasi :) juunikuus peaks ka crowdestate 1 projekt valmis saama ja mingit nutsu sealt tooma. Sai ka tallinna sadama ipos osaletud. soovitud 1870st aktsiast sain ligi 1435 tk. Sai soetatud rohkem ipo järgsele tõusule panustamise eesmärgil. huvi oli suur investoritel niiet peaks tõusma küll 10-15% kasumiga võib juba müüki lükata ja kerge profiti teenida.


Sissetulekud mais:

Aktiivne:

*2881 AUD ehk 1872 EUR. viimane palk jäi juunikuusse, seetõttu tuleb ka juunikuu tulu suurem.

Passiivne:

*Omaraha: 123 eur intresse, hapuks läks suurem laen (kahjum müügist 46eur) neto 77EUR
*Üür: 150

Kokku passiivsed: 227 eur. 25aastaseks saamise 500 eur passiivi eesmärgist koos 45,4%
Passiivseks tuluks võib ka aktsiatega kergest kauplemisest saadud tulu lugeda aga seda ma parem ei kajasta, tehinguid oli omajagu ja teenustasud/usd kursi kõikumine, kõik mängib rolli niiet las ta hetkel olla.

#Säästunipp: osta poest mitme nädala jagu toitu ette - väldid juhuslikke oste, tarbid kõike valikuliselt ja mõistlikult ära ning kokkuvõttes toit ei lähe halvaks ja säästad juhuostude pealt ise kodus süüa tehes :) Toimib eriti kui elad poest kaugemal nagu mina hetkel - lähim pood 44km

Juuni siis viimane kuu siin aussis ja paar nädalat tööd veel rabada ning siis sammud Melbourne lennujaama poole ja soojasse eestisse -  investeerimisfestival ootab!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar